Tortel·lonis de carbassa amb crema de curri

  • Programa: Cuines
  • Cuiner: Carla Rivali
  • Dificultat: Mitja
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Botiga La italiana, Barcelona

INGREDIENTS

  • Per a la massa:
  • 500 g de farina blanca de blat dur 00
  • 5 ous
  • 1 cullerada de concentrat de tomàquet
  • Clara d'ou
  • Per al farcit:
  • 1 carbassa
  • 150 g de formatge parmesà ratllat
  • 100 g d'amaretto
  • Oli d'oliva
  • Per a la salsa:
  • 200 g de crema de llet
  • Curri al gust
  • Gingebre al gust
  • Sal

PREPARACIÓ

Per fer la salsa, poseu la crema de llet en un cassó al foc.

Quan arrenqui el bull, afegiu-hi el curri, el gingebre ratllat, una mica de sal, remeneu-ho bé i deixeu-ho reduir a foc suau.

Per fer el farcit, poseu la carbassa pelada i tallada en daus en una safata, amaniu-la amb una mica d'oli i escaliveu-la al forn durant mitja horeta a 200 graus. Seguidament, poseu els daus de carbassa a la Thermomix juntament amb el formatge parmesà i l'amaretto i tritureu-ho.

Per fer la massa, poseu a la Thermomix la farina, els ous i el concentrat de tomàquet i tritureu-ho durant un parell de minuts. A continuació, feu una bola amb la massa, tapeu-la amb un drap i deixeu-la reposar durant 20 minuts a temperatura ambient. Tot seguit, estireu la massa amb un corró, talleu-la en làmines rectangulars, poseu-hi boletes de farcit a sobre, pinteu les vores amb clara d'ou, cobriu-ho amb una altra làmina de massa, talleu-ho en forma de quadrats grossos, enganxeu bé les vores i poseu els tortel·lonis en un cassó amb aigua bullint i sal durant 3 o 4 minuts.

I ja per acabar, emplateu la salsa de curri, poseu-hi 5 o 6 tortel·lonis a sobre i guarniu el plat amb una mica d'amaretto picat.