Tortell d'Olot

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Jordi Puigvert
  • Dificultat: Mitjana
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Les cols

INGREDIENTS

  • 150 g de tortell
  • 40 g de rovell d'ou
  • 40 g de clara d'ou
  • 30 g de sucre
  • 75 g de llet
  • 75 g de nata
  • sucre per caramel·litzar
  • Per a la crema de fruita seca:
  • 50 g de praliné d'avellanes
  • 25 g d'almívar
  • 35 g d'aigua
  • Per a les peres amb vi:
  • 2 peres
  • 1 l de vi negre
  • 200 g de sucre
  • 1 canó de canyella
  • 1 canonet de vainilla
  • anís estrellat
  • grans de cafè
  • pebre rosa
  • 1/2 pell de taronja
  • 1/2 pell de llimona

PREPARACIÓ

Per fer les peres al vi, poseu en un cassó el vi, les peres pelades, el sucre, la canyella, la pell de llimona, la pell de taronja, el canó de vainilla,
els grans de cafè, el pebre rosa i l'anís estrellat. Deixeu-ho coure tot junt fins que les peres quedin ben toves.

Per fer el púding de tortell, barregeu en un bol la clara i el rovell d'ou, el sucre, la llet i la nata. Tot seguit, poseu una mica d'aquesta barreja en el fons d'un motllo, cobriu el fons del motllo amb unes làmines de tortell d'un centímetre de gruix i torneu-hi a posar la barreja per sobre. Aneu fent capes fins a omplir el motllo. Deixeu-ho coure al forn durant 10 minuts a 150 graus. Un cop estigui tebi, desemmotlleu el púding, afegiu-hi una mica de sucre per sobre i caramel·litzeu-lo amb un bufador.

Per fer la crema de fruita seca, poseu en un bol l'almívar, l'aigua i el praliné d'avellanes, i tritureu-ho tot amb un túrmix.

I ja per acabar, emplateu un tall de púding, poseu-hi mitja pera al vi al cantó i guarniu el plat amb una mica de crema de fruita seca.
Anar al contingut