Torró ràpid de crocant i fruita seca

  • Programa: Cuines
  • Cuiner: Raül Balam
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Moments, Barcelona
  • Informació nutricional
    +Obre

    La fruita seca en general és rica en greixos saludables, anomenats poliinsaturats, i també en vitamina E, tots dos nutrients importants per a la salut cardiovascular.

INGREDIENTS

  • Ingredients per a 4 persones
  • PER FER EL TORRÓ
  • 1 clara d'ou
  • 125 g de sucre llustre
  • sal
  • 100 g de fruita seca tallada
  • (avellana, ametlla, pinyó i festuc)
  • PER A LA POMA CUITA
  • 1 poma golden
  • 10 g de mantega
  • pebre negre
  • nou moscada
  • canyella en pols
  • 10 g de sucre morè
  • PER A LA VINAGRETA
  • 50 g d'oli oliva verge extra
  • 15 g de vinagre de poma
  • sal i pebre
  • ALTRES
  • api
  • EL FORMATGE
  • 150 g de formatge de cabra

PREPARACIÓ

Per començar, en un bol ampli, barregem, a mà, la clara de l'ou amb el sucre llustre i una mica de sal fins a aconseguir una pasta homogènia.

Amb delicadesa, hi incorporem la fruita seca. Ho barregem. Utilitzem petits motlles de silicona per coure el torró al microones a màxima potència durant 2 minuts. Deixem refredar i després desemmotllem.

Per a preparar la poma cuita: la pelem, la tallem a daus regulars, petits. En una paella, desfem una mica de mantega i hi posem els daus de poma. Hi afegim les espècies (pebre negre, nou moscada i canyella en pols) i el sucre morè i ho saltem tot durant 2 minuts.
Ho reservem.

En un bol preparem la vinagreta. Barrejarem l'oli d'oliva, el vinagre de poma, la sal i un polsim de pebre, amb un batedor de varetes i ho reservem.

Separem uns troncs ben tendres i algunes fulles I finalment, fem làmines molt fines de formatge.

Per acabar, estenem al fons del plat, una cullerada de la poma cuita, a temperatura ambient. Sobre la poma, col·loquem el torró i les làmines de formatge. Finalment, posem per sobre unes fulles i uns troncs tendres d'api. I les amanim amb la vinagreta.