Torró gelat
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: David Gil
- Dificultat: Alta
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: David Gil - TORRONS VICENS, Agramunt
- Dieta: Vegetariana
- Informació nutricional -Obre
El gelat de torró de crema cremada, pels ingredients que conté, com ara ous, sucre, ametlles, llet o nata, és un aliment altament concentrat en nutrients.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
- Ingredients per a 4 barres
- Per fer el "parfait" de torró gelat de crema:
- -Crema anglesa:
- 250 g de llet
- 80 g de sucre
- 6 rovells d'ou
- 1 canó de canyella
- Pell de taronja
- Pell de llimona
- 1 fulla gelatina
- -Per acabar el "parfait" de gelat:
- 150 g de la crema anglesa (preparació anterior)
- 250 g de nata 35% mg
- 650 g de torró de crema cremada Vicens
- Per a la presentació:
- 20 g de sucre
- Neules Vicens
PREPARACIÓ
Per començar, fem la crema anglesa: en un cassó al foc, posem la llet amb les pells de llimona i de taronja i deixem que arrenqui el bull.
Ho deixem infusionar, tapat amb paper film, fora del foc. 10 min
Mentrestant, en un bol barregem els rovells amb el sucre, amb varetes manuals.
Hi aboquem la llet infusionada (sense les pells). Ho remenem bé. Tornem aquesta barreja a un cassó al foc i ho fem pujar fins als 82º
Hi afegim la fulla de gelatina hidratada en aigua. En el got del túrmix posem la crema anglesa que acabem de fer el torró de crema. Ho emulsionem.
Ho colem. Ho deixem refredar fins als 35º
Afegim la nata semimuntada a la preparació anterior. Ho posem en una màniga pastissera.
Omplim amb aquesta crema un motlle rectangular folrat amb paper sulfuritzat. Ho congelem.
Desemmotllem el torró congelat. Hi espolsem el sucre pel damunt. Ho cremem amb la pala ben calenta. Servim el torró gelat, acompanyat de les neules.
Ho deixem infusionar, tapat amb paper film, fora del foc. 10 min
Mentrestant, en un bol barregem els rovells amb el sucre, amb varetes manuals.
Hi aboquem la llet infusionada (sense les pells). Ho remenem bé. Tornem aquesta barreja a un cassó al foc i ho fem pujar fins als 82º
Hi afegim la fulla de gelatina hidratada en aigua. En el got del túrmix posem la crema anglesa que acabem de fer el torró de crema. Ho emulsionem.
Ho colem. Ho deixem refredar fins als 35º
Afegim la nata semimuntada a la preparació anterior. Ho posem en una màniga pastissera.
Omplim amb aquesta crema un motlle rectangular folrat amb paper sulfuritzat. Ho congelem.
Desemmotllem el torró congelat. Hi espolsem el sucre pel damunt. Ho cremem amb la pala ben calenta. Servim el torró gelat, acompanyat de les neules.