Torradetes de Santa Teresa

  • Programa: Cuines
  • Cuiner: Marc Ribas
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Menys d'una hora
  • Informació nutricional
    +Obre

    El pa artesanal espès és un dels aliments que més ens representa, senzill i natural, que ens aporta energia en forma d'hidrats de carboni complexos i amb quantitats interessants de minerals com el calci, el ferro, el magnesi i el zinc, i de vitamines del grup B.

INGREDIENTS

  • 4 llesques de pa de barra artesanal ben atapeït  

    250 g de llet    

    100 g de nata  

    3 ous

    1 canonet de canyella

    1 anís estrellat

    pela de llimona, llima i taronja

    una cullerada de matafaluga

    farina de força

    canyella en pols

    sucre panela 

    anís de taronja   

PREPARACIÓ

  1. Posem en un recipient 250 g de llet i 100 g de nata amb una pela de llima, una de llimona i una altra de taronja, 1 cullerada de matafaluga, 1 canonet de canyella i 1 anís estrellat. Quan arrenqui el bull, traiem la cassola del foc, la tapem i la deixem infusionar durant 30 min.
  2. Colem aquesta la llet infusionada dins un tàper ample.
  3. Tallem 4 llesques gruixudes d'una barra de pa artesanal amb la molla molt espessa. Les ruixem amb anís de taronja i les posem dins del tàper de la llet, deixant que s'amarin durant uns 20 minuts. Després posarem les llesques al congelador i les hi deixarem mitja hora.
  4. Escalfem oli OVE en una paella.
  5. Batem tres ous.
  6. Posem 2 cullerades de farina de força en un plat.
  7. Preparem una safata amb paper absorbent.
  8. Barregem, en una safata, quatre cullerades de sucre panela i una culleradeta de canyella en pols.
  9. Traiem les llesques del congelador, on el fred las haurà deixat més manipulables i no se'ns desfaran.
  10. Passem les llesques per la farina , després per l'ou batut i les fregim.
  11. Deixem les llesques fregides a la safata amb paper absorbent per eliminar l'oli que en sobra i les arrebossem a la safata de sucre amb canyella. I llestos!!!