Torradetes de Santa Teresa amb crema de canyella

  • Programa: Cuines
  • Cuiner: Carles Tejedor
  • Dificultat: Mitja
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Ristol Viladecavalls, Viladecavalls

INGREDIENTS

  • 1 brioix
  • 1 l de llet
  • 2 canons de canyella
  • sucre
  • 1 gelat d'ametlles o similar
  • 100 g de crema catalana
  • Per a la crema d'ametlla:
  • 1 ou
  • 35 g de farina d'ametlla
  • 200 g de sucre
  • 200 g de mantega
  • 1/2 copa de Cointreau

PREPARACIÓ

Per començar, escalfeu en un cassó la llet amb la canyella i el sucre.
Per fer la crema d'ametlla, poseu en un bol la mantega, la farina d'ametlla, el sucre, l'ou i el Cointreau i tritureu-ho amb el túrmix.

A continuació, talleu el brioix a trossos quadrats, poseu-los en un recipient fons, afegiu-hi la llet aromatitzada amb canyella per sobre i deixeu que absorbeixin la llet durant uns 10 minuts.
Després, retireu els trossos de brioix, unteu-los amb la crema d'ametlla, poseu-hi una mica de sucre per sobre i cremeu-los amb la pala.

Tot seguit, en un bol, barregeu la llet que ha sobrat amb la crema catalana, escalfeu-ho al microones i tritureu-ho amb el túrmix.

I ja per acabar, emplateu el brioix al centre del plat amb una bola de gelat a sobre i poseu la barreja de crema i llet al voltant.