Torradeta caramel·litzada de pastanaga i vainilla amb gelat de formatge

  • Programa: Cuines
  • Cuiner: Antonio Saez
  • Dificultat: Alta
  • Temps: Més d'una hora
  • Restaurant: Lasarte, Barcelona
  • Informació nutricional
    +Obre

    Aquesta recepta és rica en beta-carotens, provitamina A que dóna coloració ataronjada i que actua en el nostre organisme com a antioxidant, reduint la probabilitat de patir malalties cardiovasculars i augmenten la eficiència del sistema immunològic.

INGREDIENTS

  • una peça de brioix
  • crema pastissera
  • granissat de pastanaga
  • gelat de formatge
  • mantega
  • sucre
  • Per al puré de pastanaga i carbassa:
  • 200 g de carbassa
  • 200 g de pastanaga
  • 1 canonet de vainilla
  • 20 g de sucre
  • 2 g de sal

PREPARACIÓ

Per fer el puré de pastanaga i carbassa, poseu en un cassó la pastanaga tallada a rodanxes,
, la carbassa tallada a dauets, la vainilla, el sucre, la sal i una mica d'aigua i deixeu-ho coure a foc suau durant 30 minuts. Després, retireu el canonet de vainilla, traieu-li les llavors, torneu-les a posar al cassó i tritureu-ho tot amb la Thermomix.A continuació, en una paella amb una mica de mantega salteu el brioix tallat a talls rectangulars fins que quedin dauradets. Tot seguit, retireu-los del foc, cobriu-los amb crema pastissera i una mica de sucre i caramel·litzeu-los amb un bufador.I ja per acabar, feu una base de puré de pastanaga i carbassa al centre del plat, poseu-hi el brioix a sobre, una bola de gelat al costat i guarniu el plat amb el granissat de pastanaga.