Torradeta amb arrop i carbassa

INGREDIENTS

  • Per a 4 persones:
  • 2 kg de raïm
  • 4 panets de llet
  • 200 g de carbassa del violí
  • 100 g de gelat de vainilla
  • brots i flors
  • Per fer l'arrop:
  • 400 g most
  • 200 g de sucre
  • 100 g de panses
  • 1 pell llimona
  • 5 g d'anís estrellat
  • 1 beina de vainilla

PREPARACIÓ

Per fer el most, poseu el raïm en un colador xinès i aneu aixafant-lo amb la mà de morter fins que obtingueu el most. Per fer l'arrop, poseu el most en un cassó, afegiu-hi sucre i deixeu-lo bullir 5 minuts. Tot seguit, afegiu-hi l'anís, la polpa de la vainilla i la carbassa pelada i tallada i deixeu-ho coure tot junt durant 30 minuts. Després, escorreu la carbassa i reserveu-la.

A continuació, dividiu el suc i deixeu-ne reduir la meitat en un cassó al foc amb les panses uns 20 minuts, fins que tingui una consistència de salsa.

Mentrestant, traieu les puntes dels panets de llet, talleu-los a daus i remulleu-los en l'altra meitat del suc de most. Escorreu-los, poseu-los en un plat, tireu-hi sucre pel damunt i caramel·litzeu-los amb l'ajuda d'un bufador.

Per fer el carpaccio de carbassa, poseu paper film sobre la taula, tireu-hi dues cullerades de carbassa i cobriu-ho amb més paper film. Aixafeu-ho manualment amb un cassó o amb una mà de morter fins que tingueu una làmina fina i uniforme. Doneu-li forma amb l'ajuda d'un motlle rodó, però sense treure el paper film i deixeu-ho al congelador almenys durant dues hores.

I ja per acabar, traieu el paper film del carpaccio de carbassa i emplateu-lo al fons del plat. Al damunt, hi poseu daus de pa de llet caramel·litzats, una bola de gelat i feu un cordó amb l'arrop reduït amb panses. Podeu guarnir el plat amb brots i flors.
Anar al contingut