Torradet de patates amb ales de pollastre

  • Programa: Cuines
  • Dificultat: Mitja
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Aligué, Manresa

INGREDIENTS

  • 24 ales de pollastre
  • 400 g de patates "kanebec"
  • 1 tassa de suc de rostir pollastre
  • 50 g de mantega
  • oli d'oliva, sal
  • suc de llimona

PREPARACIÓ

Per començar, talleu les ales en tres trossos i només aprofiteu-ne la part del mig.
Feu-hi un tall, traieu-ne un dels dos ossos, i abaixeu la carn fins a baix de tot de manera que quedi l'os sol. Tot seguit, ratlleu les patates del bufet, ja pelades i netes, poseu-les en un bol, tireu-hi sal, pebre i 2 cullerades de mantega fosa, remeneu-ho bé i deixeu-ho reposar durant uns minuts. A continuació, poseu les patates ratllades en una paella amb una mica d'oli, aplaneu-les ben bé i salteu-les durant 2 o 3 minuts fins que quedin una mica rosses. Acabeu-les d'enrossir al forn, a 180 graus, i durant uns 10 minuts. Mentrestant, fregiu les ales en oli abundant fins que quedin ben rosses i cruixents. Traieu-les del foc, salpebreu-les i reserveu-les en calent. Per fer la salsa, passeu salsa de rostit de pollastre a una paella amb una mica de l'oli en què heu fregit les ales, i lligueu-la amb un bon raig d'oli d'oliva. Quan la salsa ja estigui lligada, apagueu el foc, tireu-hi una cullerada de suc de llimona i una mica de cebollí, remeneu-la i ja la tindreu a punt. Per muntar el plat, retalleu les patates amb forma de torradet (podeu fer-ho amb l'ajut d'un plat petit), poseu-lo al centre del plat, colloqueu-hi les aletes pel voltant i escampeu-hi una mica de salsa pel damunt.