Tonyina vermella escabetxada amb xiitake i verdures

  • Programa: Caçadors de bolets
  • Cuiner: Recepta de Jordi Narro i Oriol Carrió, del restaurant L'Univers Gastronòmic
  • Temps: Més d'una hora

INGREDIENTS

  • 500 g de tonyina fresca vermella
  • en un sol tall
  • 8 alls tendres
  • 150 g de xiitakes
  • 1 enokitake
  • 1 caixeta de cirerols o tomàquet cherry
  • 8 pastanagues petites
  • 3 grans d'all
  • 1 ceba tendra
  • 20 ml de vinagre de xerès
  • 30 ml de vi blanc aromàtic
  • 150 ml d'oli d'oliva 0,4º
  • pebre vermell mòlt
  • pebre negre
  • farigola
  • llorer
  • sal

PREPARACIÓ

1. En una cassola fonda, poseu l'oli d'oliva, les verdures netes i tallades al gust, excepte el tomàquet, les herbes i el pebre negre, i deixeu-ho coure a foc mitjà durant 3 o 4 minuts.
2. A continuació, afegiu-hi els xiitakes (si ho preferiu en podeu treure la cama que
és una mica dura), el vinagre de xerès, el vi blanc i el pebre vermell, i deixeu-ho un parell de minuts més.
3. Passat aquest temps, incorporeu-hi els tomàquets i l'enokitake, i deixeu-ho
ofegar tapat a foc lent.
4. Finalment, incorporeu-hi la tonyina, que ha de quedar ben submergida.
5. Quan el peix hagi perdut el color vermellós, apagueu el foc i acabeu de coure
la tonyina amb l'escalfor restant uns 5 minuts més. Deixeu reposar el plat
una hora.
6. Quan s'hagi refredat, talleu la tonyina a làmines. Serviu-la acompanyada de les
verdures i els bolets mullats amb una mica de l'escabetx.