Tonyina, carbassa confitada i arbequines

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Xavier Franco
  • Dificultat: Mitjana
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Restaurant Saüc, Barcelona

INGREDIENTS

  • 800 g de llom de tonyina
  • 500 g de carbassa violí
  • 1 l d'oli d'oliva verge
  • 2 cebes mitjanes
  • 50 g de pasta d'oliva arbequina
  • 200 g d'olives arbequines
  • 4 flors de carbassa
  • sal i pebre negre

PREPARACIÓ

Per començar, en un cassó amb oli abundant confiteu la carbassa que haureu salpebrat.
Seguidament, talleu la carbassa a trossos quadrats i salteu-la en una paella amb una mica d'oli fins que quedi ben dauradeta.

A continuació, en un cassó amb una mica d'oli sofregiu la ceba picada. Quan estigui rossa, afegiu-hi la pasta d'oliva i deixeu-ho sofregir tot junt una estona.

Tot seguit, poseu les olives desossades en una safata i deixeu-les coure al forn durant mitja hora a 80 graus. Després, tritureu-les amb el túrmix o amb un molinet de cafè i reserveu-les.

Finalment, en una altra paella amb una mica d'oli salteu el llom de tonyina salpebrat fins que estigui ben dauradet.

I ja per acabar, emplateu el llom de tonyina tallat a làmines, poseu-hi la carbassa a sobre, cobriu-la amb el sofregit d'olives i guarniu el plat amb la pols de les olives triturades i unes flors de carbassa.
Anar al contingut