Tonyina caramel·litzada

  • Programa: Cuines
  • Cuiner: Alexandre Suñe
  • Dificultat: Mitja
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Pla, Barcelona

INGREDIENTS

  • 800 g de tonyina
  • 4 albergínies
  • 500 g de tomàquet vermell
  • 500 g de tomàquet verd
  • 100 g de tapenada
  • oli
  • sal
  • pebre
  • sucre
  • 1 iuca
  • oli de gira-sol
  • cibulet

PREPARACIÓ

Per començar, feu dues melmelades: una de tomàquet vermell i l'altre de tomàquet verd.
Per fer-les, tritureu els tomàquets i reduïu-los en una paella amb sucre i llimona. A continuació, confiteu l'albergínia pelada i tallada a daus en una paella amb oli abundant durant 20 minuts. Després, tritureu els daus per fer un puré. Tot seguit, marqueu la tonyina en una paella amb oli. Feu-la molt poc, procurant que l'interior quedi gairebé cru. I ja, per acabar, emplateu el puré d'albergínia, poseu la tonyina a sobre i cobriu-ho amb sucre abundant. Després, cremeu aquest sucre amb una pala, com si fos una crema catalana. Podeu decorar el plat amb les melmelades, la tapenada i unes xips de iuca. . .