Tonyina amb bròquil

  • Programa: Cuines
  • Cuiner: Xavier Pellicer
  • Dificultat: Mitja
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: ABaC, Barcelona

INGREDIENTS

  • 400 g de llom de tonyina
  • 1 bròquil
  • oli d'oliva
  • sal i pebre
  • mongeta tendra fina
  • 1 mango Per a la vinagreta:
  • vinagre
  • oli d'herbes
  • sal i pebre
  • pebre vermell

PREPARACIÓ

Per començar, poseu a coure el bròquil amb aigua i sal.
Després poseu-lo en un bol amb aigua i gel per tallar-li la cocció. Quan estigui fred, poseu-lo en un pot i emulsioneu-lo amb oli d'oliva verge. Tot seguit, saleu la tonyina i daureu-la pels quatre costats en una paella amb unes gotetes d'oli. Retireu-la del foc quan estigui daurada pels costats i crua pel centre. Llavors talleu-la a filets no gaire gruixuts. Poseu-la en un plat, afegiu-hi la vinagreta i l'oli d'herbes i deixeu-la reposar 10 minuts. Després afegiu-hi el pebre vermell, els fideus de mango, les mongetes tendres, que haureu tallat procurant que quedin molt primes, i les herbes. Finalment, poseu el puré de bròquil en un plat i afegiu-hi la tonyina al costat. Amaniu-ho amb un raig d'oli d'herbes i sal grisa.