Tomàquets farcits de guacamole d'alfàbrega

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Jordi Ferruz
  • Dificultat: Mitjana
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: L’obac d’Artur Martínez, Terrassa

INGREDIENTS

  • Per a 4 persones:
  • 4 tomàquets de penjar grans
  • fulles d'amanir variades
  • oli d'oliva
  • sal
  • una mica de sucre
  • herbes aromàtiques
  • sal en escates
  • Per al guacamole:
  • 4 alvocats
  • 1 llima
  • 40 g de fulles d'alfàbrega fresca
  • unes gotes de tabasc
  • oli d'oliva

PREPARACIÓ

Per fer els tomàquets, submergiu-los uns segons en un cassó al foc amb aigua bullint per poder-los pelar fàcilment. Seguidament, peleu-los, deixeu-los sencers i reserveu-los.

A continuació, preescalfeu el forn, poseu paper sulfuritzat en una safata de forn, col•loqueu-hi al damunt els tomàquets pelats amb sal, sucre, una mica d'oli d'oliva i herbes aromàtiques i fiqueu-los al forn a 80 graus durant 2 hores i mitja perquè quedin deshidratats però sucosos. Després, deixeu-los refredar i reserveu-los.

Per fer el guacamole, peleu els alvocats, poseu-los al got del batedor juntament amb

el suc i la pell de la llima, l'oli d'oliva, les fulles d'alfàbrega, una mica de sal i unes gotes de tabasc i tritureu-ho tot fins a aconseguir una pasta fina. A continuació, introduïu la pasta resultant en una mànega pastissera, o un altre estri que ens serveixi per farcir, traieu la tija dels tomàquets i farciu-los per la part del forat que queda al centre, fins que recuperin la seva forma inicial.

I ja per acabar, amaniu els tomàquets amb oli i sal en escates i acompanyeu-los amb les fulles d'amanir variades.
Anar al contingut