Tomàquets confitats amb cues de gamba i oli perfumat

  • Programa: Cuines
  • Cuiner: Carme Ruscalleda
  • Dificultat: Mitja
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Sant Pau, Sant Pol de Mar

INGREDIENTS

  • 24 gambes d'Arenys
  • 4 kg de tomàquets
  • all i julivert
  • sal i pebre
  • oli d'oliva
  • sucre
  • farigola

PREPARACIÓ

Per començar, peleu els tomàquets, traieu-los les llavors i talleu-los a quarts.
Seguidament, poseu-los en una safata, amaniu-los amb un raig d'oli, una mica de sal, sucre i farigola, i deixeu-los confitar al forn durant dues hores a 100 graus.Per fer l'oli perfumat, poseu en un bol l'oli d'oliva, les fulles de julivert, l'all laminat i una mica de sal, i tritureu-ho tot amb el túrmix.A continuació, peleu les cues de gamba, saleu-les, amaniu-les amb una miqueta d'oli i salteu-les en una paella sense oli fins que estiguin ben dauradetes.I ja per acabar, emplateu els tomàquets, amaniu-los amb una mica d'oli, sal i pebre, poseu-hi les cues de gamba a sobre i guarniu el plat amb una mica d'oli perfumat pel voltant.