Tom Yam Goong

  • Programa: Cuines
  • Cuiner: Llorenç Valls
  • Dificultat: Mitja
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Blanc (Hotel Mandarin Oriental)

INGREDIENTS

  • Per a 4 persones:
  • 1,2 l de brou de pollastre
  • 16 llagostins sencers
  • 12 cirerols (tomàquets cherry)
  • 60 g citronel•la
  • 60 g fulles de llimona indonèsia
  • 60 g galanga en rodanxes
  • 80 g xalota o ceba francesa
  • 60 g d'enokis (bolets japonesos)
  • 60 g shimeji (gírgola de faig japonesa)
  • 0,40 l de suc de peix
  • 0,20 l melmelada de bitxo
  • suc d'una llima
  • 12 g fulles coriandre

PREPARACIÓ

Per començar, escalfeu el brou de pollastre. Quan arrenqui el bull, afegiu-hi la citronel•la, tallada per la meitat i aixafada, i deixeu que torni a arrencar el bull. Seguidament, poseu-hi la galanga tallada a rodanxes, les fulles de llimona i la xalota tallada en juliana i feu-ho coure sense que deixi de bullir durant 10 minuts. Després, poseu-hi els bolets enokis i shimeji sencers i els cirerols i deixeu-ho coure tot junt durant 10 minuts més. A continuació, incorporeu-hi la melmelada de bitxo i el suc de peix, i remeneu-ho fins que es barregin bé tots els ingredients. Finalment, deixeu bullir en el mateix brou els llagostins, sencers i pelats, entre 3 i 5 minuts, segons el gruix, apagueu el foc i afegiu-hi el suc de llima.

I ja per acabar, emplateu el Tom Yam Goong i guarniu-lo amb una branca de coriandre al damunt.