Töltött paprika (Pebrots farcits) - Budapest, Hongria

  • Programa: Karakia
  • Cuiner: Andrea Gömöry, Barcelona

INGREDIENTS

  • 750 g de carn picada de vedella
  • 500 g de carn picada de porc
  • 150 g d'arròs
  • 12-15 pebrots blancs
  • 3 llaunes de concentrat de tomàquet hongarès (el trobareu a botigues especialitzades)
  • farina
  • all mòlt
  • pebre
  • sucre
  • sal i oli

PREPARACIÓ

Talleu la part superior dels pebrots i netegeu-los bé per dins, que no quedin ni els nervis, que són picants, ni les llavors. Us anirà bé utilitzar un ganivet fi de fulla ben esmolada. Feu una petita incisió a la punta inferior de cada pebrot, d'aquesta manera circularà millor l'aire durant la cocció. Esbandiu-los a raig d'aixeta per tal que marxin les llavors que hagin pogut quedar a dins.
Ompliu una olla amb aigua abundant, saleu-la generosament i aboqueu-hi l'arròs. Quan l'aigua arrenqui el bull, ja podeu apagar el foc. No es tracta de coure l'arròs, només de donar-li una primera bullida perquè es trenqui el gra i ja s'acabarà de coure dins els pebrots. Escorreu l'arròs i reserveu-lo.
Prepareu la carn del farciment. En un bol de mida grossa, barregeu les carn picades, de vedella i de porc preferiblement, i després afegiu-hi l'arròs que teniu reservat. Condimenteu-ho al vostre gust amb all mòlt, sal i pebre.
Farciu els pebrots amb aquesta barreja de carn i arròs.
Poseu una mica de farina en un plat i aneu-hi passant la part superior dels pebrots, la part de la carn. La farina farà que el farciment no s'escapi.
Aneu col·locant els pebrots estesos dins una cassola força ampla.
Amb la barreja de carn i arròs que sobri, feu-ne mandonguilles de la mida d'una mandarina. Enfarineu-les i reserveu-les.
Aboqueu el contingut de les llaunes de tomàquet concentrat a la cassola i afegiu-hi aigua, gairebé fins que els pebrots quedin coberts.
Feu un forat al mig de farciment de cada pebrot. Això farà que la salsa penetri a dins i agafi més el gust i la cocció sigui millor.
Sacsegeu lleugerament la cassola, d'aquesta manera els pebrots quedaran ben col·locats. Poseu la cassola al foc, tapeu-la i deixeu que vagi fent xup-xup a foc ben fluix. A mitja cocció, afegiu les mandonguilles a la cassola.
Quan les mandonguilles ja siguin cuites, rectifiqueu la salsa de sal, si convé, i afegiu-hi una miqueta de sucre perquè el tomàquet perdi un punt la seva acidesa.
Serviu-ho ben calent.