Töltött káposzta (Farcellets de col) - Hongria

  • Programa: Karakia
  • Cuiner: Zsuzsanna Zubor, Barcelona

INGREDIENTS

  • 1 kg de xucrut (col fermentada)
    500 g de carn picada de vedella
    250 g de nata agra
    50 g d'arròs
    brou de carn
    1 ceba
    paprika
    farina
    llard
    sal i pebre

PREPARACIÓ

Bulliu l'arròs i, un cop cuit, deixeu-lo escórrer. Trinxeu la ceba ben menuda i esbandiu la xucrut a raig d'aixeta. Reserveu-ho.
Prepareu el farciment barrejant la carn picada (que també podeu utilitzar de porc, si us agrada més) amb l'arròs, la meitat de la ceba, una mica de llard, un parell de culleradetes de paprika, sal i pebre negre al vostre gust.
Separeu amb molt de compte unes quantes fulles de xucrut i retireu-ne el nervi central; si les fulles no són gaire grosses, podeu aixafar-ho perquè s'estovi. Reserveu la resta de xucrut.
Poseu una mica del farciment damunt de cada fulla i doblegeu-ne els extrems com si l'emboliquéssiu.
En una cassola, sofregiu-hi la resta de la ceba i després barregeu-hi la meitat de la xucrut que teniu reservada. Poseu els farcellets a sobre i cobriu-los amb la xucrut que us quedi. Afegiu-hi brou de carn fins que us quedi cobert i deixeu que faci xup-xup durant 1 hora, a foc lent.
Mentrestant, prepareu una salsa amb una mica de llard, 3 cullerades de farina i paprika al vostre gust.
Un cop cuits, retireu els farcellets de la cassola i aboqueu-hi la salsa; això farà que s'espesseixi una mica la xucrut. Torneu a posar els farcellets sobre la xucrut i deixeu que cogui uns 10 minuts més.
Serviu-los ben calents, amb una mica de nata agra per sobre.