Tòfona d'hivern escaldada amb consomé de carbassa

  • Programa: Cuines
  • Cuiner: Carme Ruscalleda
  • Dificultat: Mitja
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Sant Pau, Sant Pol de Mar

INGREDIENTS

  • 1 kg de carn de carbassa
  • 1 col verda
  • 2 porros
  • 2 pastanagues
  • 2 o 3 tòfones fresques Melanosporum (100 g)
  • 50 g de prunes seques
  • 50 g d'avellanes torrades
  • sal
  • pebre
  • oli d'oliva

PREPARACIÓ

Per començar, peleu la carbassa, talleu-la en trossos i liqüeu-la.
Després, coleu-la amb drap i feu-la bullir en un cassó. Quan hagi bullit, salpebreu-la i reserveu-la. Mentrestant, escaldeu durant 15 segons les verdures tallades en tires fines en una olla amb aigua i sal. Tot seguit, refredeu-les en un bol amb aigua i glaçons. A continuació, renteu les tòfones i reserveu-ne una de grossa, pelada. La resta de tòfona i les pells, ratlleu-les molt fines i sofregiu-les una mica en una paella amb oli. Després, incorporeu-hi les prunes sense pinyons i deixeu-les estovar. Tritureu-ho tot molt fi i coleu-ho. I ja per acabar, poseu una mica del puré al fons del plat, cobriu-lo amb les verdures i una mica d'avellana. Tot seguit, feu unes làmines de tòfona i poseu-les per sobre. Finalment, aboqueu-hi el consomé de carbassa.