Toffee de pera de Lleida al cafè

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Jordi Pallàs
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Can Boix de Peramola, Peramola (Lleida)
  • Informació nutricional
    -Obre

    La cafeïna del cafè estimula la secreció de sucs gàstrics ajudant a la digestió.Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • Per a la crema de toffee:
  • 500 g de nata
  • 80 g de sucre
  • 1 cafè expresso
  • neules
  • caramel (opcional)
  • Per a les peres bullides:
  • 4 peres (blanquilla)
  • 1,5 l d'aigua
  • 200 g de sucre
  • 1 clau d'espècia
  • 1 canó de canyella
  • 1 pell de llimona

PREPARACIÓ

Per començar, poseu el sucre en un cassó, deixeu-lo desfer, afegiu-hi la nata, remeneu-ho bé i deixeu-ho reduir durant uns 10 minuts. Després, poseu-hi el cafè expresso, remeneu-ho bé, deixeu-ho coure un minutet més, retireu-ho del foc i deixeu-ho refredar.

A continuació, peleu les peres, poseu-les en un cassó amb l'aigua, el sucre, la canyella, el clau d'espècia i la pell de llimona i deixeu-ho bullir durant 10 minuts. Seguidament, escorreu-les, deixeu-les refredar, talleu-les a quarts, feu-ne dauets i reserveu-les.

Finalment, tritureu les neules amb les mans i reserveu-les en un platet.

I ja per acabar, poseu una mica de neula triturada al fons d'una copa, cobriu-la amb toffee, afegiu-hi uns dauets de pera a sobre, torneu-los a cobrir amb una mica de toffee i acabeu-ho amb una mica més de neula triturada a sobre i guarniu-ho amb el caramel.

Anar al contingut