Tiramisú

  • Programa: Cuines
  • Cuiner: Marc Ribas
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Menys de 30 minuts
  • Restaurant: Cuines
  • Informació nutricional
    +Obre

    El mascarpone és un formatge molt calòric, fet a base de crema de llet i nata. L'hem de consumir ocasionalment.

INGREDIENTS

  • Ingredients per a 4 persones:
  • 4 rovells d'ou
  • 250 g de mascarpone
  • 50 g de sucre
  • 8 melindros
  • 50 ml de cafè
  • 50 ml de vi ranci
  • 2 cullerades de cacau en pols

PREPARACIÓ

1- Posem la cafetera a escalfar.



2- En un bol batem els rovells amb el sucre. Un cop blanquejat el rovell, el courem al bany maria durant uns 3 minuts sense deixar de remenar.



3- Treballem el mascarpone en un altre bol amb una llengua de silicona.



4-Afegim a poc a poc el rovell cuit al mascarpone sense deixar de remenar amb unes varetes fins que estigui tota la massa uniforme i sense grumolls. La posem en una mànega de pastisseria i la deixem refredar a la nevera.



5- Posarem en el fons d'un recipient els melindros amb la part més porosa cap amunt (és a dir, el sucre tocant a terra) i els amararem amb una barreja de cafè i vi ranci.



6- En aquest recipient on tenim els melindros, hi afegirem el mascarpone que tenim a la nevera. L'anem posant sobre els melindros amb cura, fins que cobreixi tota la base.



7- Amb l'ajuda d'un colador fi, escamparem el cacau per damunt.