Tiramisú

  • Programa: La cuina de l'Isma
  • Cuiner: Isma Prados
  • Dificultat: Mitja
  • Temps: Menys d'una hora

INGREDIENTS

  • Tiramisú
  • (per compartir)
  • 250 g de melindros durs
  • 500 ml d'aigua envasada
  • 160 g de sucre en pols
  • 200 ml de cafè
  • 1 kg de mascarpone
  • 8 clares d'ou
  • 8 rovells d'ou
  • cacau en pols

PREPARACIÓ

1. Muntem les clares d'ou amb un batedor manual en un bol gros.
2. Barregem l'aigua amb el sucre en pols en un altre recipient per fer-ne una mena de xarop.
3. Afegim el xarop al bol on tenim muntades les clares d'ou i ho barregem tot bé.
4. Posem els rovells d'ou en un altre bol i els barregem amb el mascarpone. Perquè quedi més fi, podem fer servir la batedora elèctrica i obtindrem una crema de mascarpone. La reservem.
5. Afegim les clares muntades amb el xarop al bol on tenim la crema de mascarpone i rovells d'ou. Ho barregem tot amb un batedor manual.
6. Per muntar el tiramisú, agafem un motlle o un recipient de vidre alt.
7. Posem una primera cap de melindros al fons del recipient i, amb una cullera, els remullem amb el cafè.
8. Aboquem la meitat de la crema de mascarpone a sobre dels melindros per fer la segona capa del tiramisú.
9. Mullem més melindros amb cafè i fem la tercera capa.
10. Aboquem l'altra meitat de la crema de mascarpone a sobre dels melindros, fins que quedin tapats del tot.
11. Tapem el recipient amb paper film i el fiquem a la nevera fins que quedi compacte.
12. Tirem una mica de cacau en pols pel damunt del tiramisú.