Tiramisú

  • Programa: Cuines
  • Cuiner: Oriol Balaguer
  • Dificultat: Mitja
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Bulli-Taller, Barcelona

INGREDIENTS

  • melindros
  • 250 g de nata líquida
  • 250 g de formatge Mascarpone
  • 50 g de sucre
  • 2 rovells d'ou Per al "xopat":
  • 200 g de cafè exprés
  • 10 g de sucre
  • 1 gotet de licor d'Amaretto
  • xocolata en pols per guarnir

PREPARACIÓ

Per fer la crema anglesa, poseu a bullir la crema de llet i el sucre a 86 graus. Tot seguit, bateu els rovells d'ou en un bol.
Quan la crema arrenqui el bull, incorporeu-la al bol mentre ho aneu remenant. A continuació, poseu el formatge Mascarpone en un bol i coleu-hi la crema anglesa a sobre. Barregeu-ho i deixeu-ho reposar 24 hores a la nevera. Quan retireu la crema de la nevera, munteu-la fins que assoleixi una textura cremosa Per fer el "xopat", barregeu el sucre amb el cafè i afegiu-hi el licor d'Amaretto. Després talleu el pa de pessic o els melindros amb un "tallapastes", remulleu-los amb el "xopat" i poseu-los en un plat. I ja per acabar, poseu 3 cullerades de crema amb Mascarpone en una copa i incorporeu-hi el pa de pessic. Afegiu-hi una altra capa de crema i una altra de pa de pessic. Finalment, incorporeu-hi una cullerada de crema i deixeu-ho a la nevera durant una o dues hores, i al moment de servir-ho afegiu-hi xocolata en pols.