Tiramisú per a nens
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Sara González (Relacions públiques de Sant Boi de Llobregat)
- Dificultat: Baixa
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: Cuines de casa
INGREDIENTS
- Per a 4 persones:
- 2 ous grossos
- 250 g de formatge mascarpone
- 75 g de sucre
- 8 melindros
- 200 ml de llet sencera
- 2 cullerades de cacau soluble amb sucre
- Per decorar:
- boletes de xocolata o fideus de colors
PREPARACIÓ
Per començar, separeu els rovells de les clares, reserveu les clares en un bol, poseu els rovells en un altre bol juntament amb el sucre i bateu-los amb unes varetes manuals. Quan aconseguiu una textura escumosa, afegiu-hi el formatge mascarpone i continueu-ho batent fins que obtingueu una crema homogènia.
A continuació, en un altre bol, munteu les clares a punt de neu amb les varetes elèctriques. Després, afegiu-les suaument al bol de la crema, per evitar que perdin volum, barregeu-ho tot bé, poseu-ho en una mànega pastissera i reserveu-ho a la nevera mentre feu el pas següent.
Tot seguit, en una safata de vidre dissoleu el cacau amb una mica de llet natural. Un cop dissolt, afegiu-hi la resta de la llet, remeneu-ho bé, remulleu-hi els melindros, talleu-los per la meitat i colloqueu-los fent una capa al fons dels pots de vidre on servireu el tiramisú. Després, amb la mànega pastissera, ompliu la meitat dels pots amb la crema, poseu-hi una altra capa de melindros, torneu-los a cobrir amb més crema fins a omplir els pots, tanqueu-los amb les tapes i deixeu-los reposar a la nevera durant un mínim de 3 hores.
I ja per acabar, destapeu els pots i decoreu la superfície amb boletes de xocolata o fideus de colors.
A continuació, en un altre bol, munteu les clares a punt de neu amb les varetes elèctriques. Després, afegiu-les suaument al bol de la crema, per evitar que perdin volum, barregeu-ho tot bé, poseu-ho en una mànega pastissera i reserveu-ho a la nevera mentre feu el pas següent.
Tot seguit, en una safata de vidre dissoleu el cacau amb una mica de llet natural. Un cop dissolt, afegiu-hi la resta de la llet, remeneu-ho bé, remulleu-hi els melindros, talleu-los per la meitat i colloqueu-los fent una capa al fons dels pots de vidre on servireu el tiramisú. Després, amb la mànega pastissera, ompliu la meitat dels pots amb la crema, poseu-hi una altra capa de melindros, torneu-los a cobrir amb més crema fins a omplir els pots, tanqueu-los amb les tapes i deixeu-los reposar a la nevera durant un mínim de 3 hores.
I ja per acabar, destapeu els pots i decoreu la superfície amb boletes de xocolata o fideus de colors.