Tiramisú per a nens

  • Programa: Cuines
  • Cuiner: Sara González (Relacions públiques de Sant Boi de Llobregat)
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Cuines de casa

INGREDIENTS

  • Per a 4 persones:
  • 2 ous grossos
  • 250 g de formatge mascarpone
  • 75 g de sucre
  • 8 melindros
  • 200 ml de llet sencera
  • 2 cullerades de cacau soluble amb sucre
  • Per decorar:
  • boletes de xocolata o fideus de colors

PREPARACIÓ

Per començar, separeu els rovells de les clares, reserveu les clares en un bol, poseu els rovells en un altre bol juntament amb el sucre i bateu-los amb unes varetes manuals. Quan aconseguiu una textura escumosa, afegiu-hi el formatge mascarpone i continueu-ho batent fins que obtingueu una crema homogènia.

A continuació, en un altre bol, munteu les clares a punt de neu amb les varetes elèctriques. Després, afegiu-les suaument al bol de la crema, per evitar que perdin volum, barregeu-ho tot bé, poseu-ho en una mànega pastissera i reserveu-ho a la nevera mentre feu el pas següent.

Tot seguit, en una safata de vidre dissoleu el cacau amb una mica de llet natural. Un cop dissolt, afegiu-hi la resta de la llet, remeneu-ho bé, remulleu-hi els melindros, talleu-los per la meitat i col•loqueu-los fent una capa al fons dels pots de vidre on servireu el tiramisú. Després, amb la mànega pastissera, ompliu la meitat dels pots amb la crema, poseu-hi una altra capa de melindros, torneu-los a cobrir amb més crema fins a omplir els pots, tanqueu-los amb les tapes i deixeu-los reposar a la nevera durant un mínim de 3 hores.

I ja per acabar, destapeu els pots i decoreu la superfície amb boletes de xocolata o fideus de colors.