Tinga de pollo (Cassola de pollastre desfilat) - Mèxic D.F., Mèxic

  • Programa: Karakia
  • Cuiner: Rosi Morales, Barcelona

INGREDIENTS

  • 2-3 pits de pollastre
  • 1 ceba grossa
  • 1 pastanaga
  • 2-3 tomàquets "pera"
  • aigua
  • sal i oli
  • tortillas
  • Per a la salsa:
  • 1 llauna de chiles chipotles adobats
  • 6-8 tomàquets "pera"
  • 1 got d'aigua
  • concentrat de brou en pols
  • 1 ceba petita
  • 2 grans d'all

PREPARACIÓ

Poseu els pits de pollastre en una olla exprés i cobriu-los d'aigua, tot just quatre dits per sobre del pollastre. Afegiu-hi mitja ceba (reserveu l'altra meitat), la pastanaga i sal al gust. Passats uns quants minuts, ja podeu tancar l'olla i deixar que cogui.
Si, a més de la Tinga, també voleu preparar Mole con pollo, poseu el doble de pits de pollastre a l'olla i més aigua.
Mentrestant, prepareu una salsa de tomàquet picant. En el got del túrmix, tritureu-hi els tomàquets, la ceba, un parell de grans d'all pelats i uns quants chiles chipotles adobats, un got d'aigua i una cullerada de concentrat de brou en pols. Un cop liquada, tasteu-la i rectifiqueu algun condiment, si convé.
Quan el pollastre sigui cuit, deixeu-lo refredar una mica i ja el podreu desfilar. Reserveu el brou de l'olla.
Talleu a llunes fines l'altra meitat de ceba i enrossiu-la en una paella amb un raig d'oli. Afegiu-hi els tomàquets tallats també a tires fines. Passats uns minuts, incorporeu a la paella el pollastre desfilat. Remeneu-ho i aboqueu-hi la salsa de tomàquets picant que heu preparat.
Deixeu que faci xup-xup una estona perquè la salsa de tomàquet ha de reduir força.
Aboqueu aquesta pasta de pollastre amb tomàquet en una safata de vores altes i poseu-hi tres o quatre chiles chipotles per sobre, com a guarniment.
Escalfeu unes quantes tortillas i ja ho teniu tot llest per menjar.