Timbal d'ou ferrat amb patates i pebrot del piquillo

  • Programa: Cuines
  • Cuiner: Lluís Piera
  • Dificultat: Mitja
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Lluís de les Moles, Barcelona

INGREDIENTS

  • 4 ous
  • 600 g de patates Mona Lisa
  • 350 g de pebrots del piquillo
  • 350 g de botifarra negra
  • 1/2 l d'oli d'oliva
  • 8 g de sal
  • 10 g de flor de sal
  • Per macerar els pebrots del piquillo:
  • 4 alls
  • 10 g de sal
  • 5 g de sucre
  • 10 g de vinagre de Xerès
  • 10 g de vi blanc
  • 100 g d'oli
  • 8 g de pebre negre Per a la salsa:
  • 1/2 l de brou de vedella
  • 2 ossos de pernil ibèric
  • 1 got de vi negre
  • sal
  • 20 g de mantega

PREPARACIÓ

Per fer la salsa, poseu els ossos de pernil, el vi negre i el brou en un cassó a foc viu i deixeu-ho reduir.
Després, afegiu-hi una mica de mantega i coleu la salsa. Per fer el marinat de pebrot de piquillo, obriu els pebrots per la meitat i col·loqueu-los en una safata per al forn, cobrint tot el fons. Incorporeu-hi sucre, sal, grans de pebre, llorer, làmines d'all, vinagre, oli d'oliva i vi blanc. Després, deixeu-ho coure al forn a 140 graus durant 8 minuts. Per "potxar" les patates, poseu oli en una paella i incorporeu-hi les patates pelades i tallades a rodanxes i deixeu-les coure sense que es fregeixin. A continuació, preneu un motllo cilíndric sense fons, poseu-hi patates, sal, pebrot del piquillo, una altra capa de patates, botifarra negra, més pebrot i, finalment, una última capa de patata. Poseu-ho al forn. I ja per acabar, desemmotlleu el timbal, col·loqueu-hi un ou ferrat a sobre, salseu-ho i decoreu-ho amb cebollí picat i anet .