Timbal d'escalivada i sardines salades amb ull de llebre

  • Programa: Cuines
  • Cuiner: Pere Masana
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Cal Pere del maset, Sant Pau d'Ordal

INGREDIENTS

  • 8 sardines salades
  • 2 pebrots vermells
  • 1 pebrot verd
  • 1 albergínia
  • 2 cebes
  • 1 tomàquet
  • 1 porro
  • 1/2 l de vi ull de llebre
  • 1 barra de pa
  • farigola
  • oli d'oliva
  • 100 g de sucre
  • sal gruixuda

PREPARACIÓ

Per començar, poseu en una safata l'albergínia, els pebrots, el tomàquet i una ceba, i escaliveu-los al forn durant 15 minuts a uns 170 graus.
Seguidament, deixeu-los refredar, peleu-los, talleu-los a dauets i reserveu-los.A continuació, en una paella amb una mica d'oli i sal gruixuda salteu les sardines fins que quedin ben dauradetes.Tot seguit, talleu la barra de pa en forma de triangles d'un centímetre de gruix, poseu-los en una safata, amaniu-los amb un raig d'oli i una mica de farigola, i deixeu-los coure al forn durant 5 minuts a 200 graus.Per fer la salsa d'ull de llebre, sofregiu la ceba i el porro tallats a daus en un cassó amb una mica d'oli. Quan estiguin dauradets, afegiu-hi el vi i deixeu-ho coure tot junt durant uns minuts. Després, coleu la salsa, torneu-la a posar en un cassó juntament amb el sucre i deixeu-la reduir una estona més fins que quedi com un xarop.I ja per acabar, emplateu l'escalivada en un motllo al centre del plat, desemmotlleu-la, poseu-hi el pa torrat a sobre, les sardines al voltant i salseu-ho tot amb la salsa d'ull de llebre.