Timbal de pomes

  • Programa: La cuina de l'Isma
  • Cuiner: Isma Prados
  • Dificultat: Mitja
  • Temps: Menys d'una hora

INGREDIENTS

  • Timbal de pomes
  • (per a 2 persones)
  • 2 pomes pink lady
  • 300 g sucre blanc en gra
  • 300 g aigua envasada
  • una culleradeta d'olivada negra
  • 130 g gelat de xocolata blanca

PREPARACIÓ

1.Tallem les pomes a talls regulars per una qüestió estètica però, sobretot, perquè tinguin el mateix punt de cocció.

2.Preparem la barreja de 300 grams de sucre i la mateixa quantitat d'aigua i la fem bullir. Hi calculem una miqueta més d'aigua perquè hem de tenir en compte que s'evapora una mica.

3.Barregem l'olivada amb una mica d'oli i ho remenem bé perquè quedi més diluïda.

4.Escaldem la poma en l'aigua que hem deixat bullint, entre un minut i mig i dos minuts. Per acabar-ne la cocció la podem passar a un bol amb aigua amb gel.

5.Escumem la poma perquè no deixi anar aigua.

6.Emplatem la poma amb un motlle rodó i amb una cullera calenta hi escampem el gelat per sobre.

7.Hi posem una mica d'olivada al damunt de tot.