Timbal de patata del Pirineu amb oli de vainilla

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Natàlia Barberà
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Més d'una hora
  • Restaurant: Cal Torru, Llívia, Girona
  • Informació nutricional
    -Obre

    La patata no te un valor calòric elevat (80 Kcal / 100gr.) y és font de midó, un hidrat de carboni complex, base de la nostra alimentació.Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • 4 patates grosses
  • 8 tomàquets madurs
  • 4 talls de llom de bacallà
  • 3/4 l d'oli de gira-sol
  • 1/4 l de vinagre balsàmic
  • 3/4 l d'oli d'oliva
  • canonets de vainilla
  • herbes aromàtiques
  • ruca
  • sal
  • pebre negre
  • 2 cullerades de sucre

PREPARACIÓ

Per començar, peleu els tomàquets, talleu-los a quarts, traieu-ne les llavors i poseu-los en un cassó amb l'oli de gira-sol
i les herbes aromàtiques i deixeu-los confitar a foc suau durant uns 35 minuts.A continuació, peleu les patates, talleu-les a trossos, poseu-les en un cassó amb oli d'oliva i deixeu-les confitar a foc suau.Mentrestant, poseu el vinagre balsàmic i el sucre en un cassó i deixeu-ho reduir a foc suau durant uns 30 o 40 minuts.Tot seguit, poseu el bacallà en un cassó amb l'oli d'oliva i la vainilla i deixeu-lo confitar a foc suau.I ja per acabar, poseu un motllo al centre del plat, poseu-hi les patates a la base, salpebreu-les, afegiu-hi el tomàquet confitat, premeu-ho bé amb una cullera, cobriu-ho amb la ruca, poseu-hi el bacallà tallat a làmines a sobre, desemmotlleu-ho i guarniu el plat amb la reducció de vinagre i l'oli de confitar el bacallà pel voltant.
Anar al contingut