Timbal de pastanaga

  • Programa: Cuines
  • Cuiner: Martí Rosàs
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Ca la Maria, Llagostera (Gironès)
  • Informació nutricional
    +Obre

    La pastanaga conté una quantitat considerable de pectina, una fibra soluble que augmentarà la sensació de sacietat de l'àpat.

INGREDIENTS

  • 400 g de pastanaga tendra
  • 200 g de mató de vaca o formatge fresc
  • 2 cebes tendres
  • 2 tomàquets
  • 20 g de puré d'olives negres (olivada)
  • cibulet
  • unes quantes olives negres
  • oli d'oliva verge
  • sal
  • pebre blanc
  • 2 o 3 torradetes de pa

PREPARACIÓ

Per començar, peleu les pastanagues, talleu-les a dauets, escaldeu-les en un cassó amb aigua bullint i sal durant un parell de minuts, poseu-les en un bol amb aigua freda i deixeu-les refredar a la nevera durant una estona.

Seguidament, escorreu-les, poseu-les en un bol, aixafeu-les una mica amb una forquilla, afegiu-hi el tomàquet ratllat sense llavors, la ceba tendra picada, l'olivada, la sal, el pebre i el cibulet picat, remeneu-ho tot bé amb una forquilla, amaniu-ho amb oli i deixeu-ho macerar una estona.

Mentrestant, poseu en un bol el mató tallat a dauets, una mica d'olivada i un raig d'oli i remeneu-ho bé.

I ja per acabar, poseu un motlle al centre del plat, ompliu-lo amb la pastanaga, poseu-hi a sobre el mató, desemmotlleu-ho i guarniu el plat amb una mica de cibulet, unes quantes torradetes i unes quantes olives negres.