Timbal de carbassa

  • Programa: La cuina de l'Isma
  • Cuiner: Isma Prados
  • Dificultat: Mitja
  • Temps: Menys d'una hora

INGREDIENTS

  • Timbal de carbassa
  • (per a 2 persones)
  • 800 g de carbassa violí
  • 60 g de llenties petites
  • 100 g d'arròs salvatge
  • 4 ceps
  • 1 cullerada de farina de ceps
  • fulles de llorer
  • 8 ametlles crues

PREPARACIÓ

1.Per fer el timbal, tallem a trossos la carbassa i l'escalivem al forn durant 40-45 minuts.

2.Bullim les llenties amb llorer i les combinem en una mateixa cocció amb l'arròs salvatge.

3.Ja ho tenim tot cuit. Colem les llenties i l'arròs del líquid de cocció.

4.Ara tallem els ceps i els saltem a la paella, a foc suau.

5.A banda, en una altra paella, daurem les ametlles.

6.Amb un ganivet anem separant la polpa de la carbassa de la pell. També separem les anelles de pell que farem servir després.

7.En un bol de triturar, hi posem la polpa i un polsim de pols de cep, amb un pèl de sal.

8.Sal també als bolets. Ara aboquem a la paella l'arròs i les llenties.

9.Afegim al pot de triturar les ametlles i hi passem la batedora elèctrica fins que quedi com un puré.

10.Ho emplatem: el puré dins l'anella i al damunt el saltat que hem fet d'arròs, llenties i ceps. I, per decorar el plat, una barreja de pols de cep amb oli.