Thanksgiving turkey (Gall dindi del Dia d'Acció de Gràcies) - Estats Units

  • Programa: Karakia
  • Cuiner: Greta Paa-Kerner, Barcelona

INGREDIENTS

  • Per a 10-12 persones:
  • 1 gall dindi d'uns 12 kg
  • mantega
  • 2 taronges
  • 1 poma tipus Granny Smith
  • romaní
  • llorer

PREPARACIÓ

Demaneu a la polleria que us buidin el gall dindi i el deixin llest per farcir.
Preescalfeu el forn a 180º.
Unteu el gall dindi amb força mantega, tant per fora com per dins. Poseu-lo en una safata de vores altes que pugui anar al forn, sense que hi quedi excessivament encaixat, ja que això us dificultarà després poder agafar el suc de la cocció i anar-lo ruixant.
Renteu les peces de fruita i, sense pelar-les, talleu-les a quarters. Poseu-les dins el gall dindi juntament amb un brot de romaní i un parell de fulles de llorer. Salpebreu-lo generosament i poseu-lo dins el forn. Heu de calcular mitja hora de cocció per cada quilo de pes.
De tant en tant, ruixeu el gall dindi amb el suc de la cocció. Per evitar que es ressequi –segons el forn que tingueu- cobriu el gall dindi amb paper d'alumini.
Passades les hores que pel seu pes li pertoquin, ja podreu treure el gall dindi del forn i tallar-lo, deixant-lo a punt per servir.

Aquest gall dindi se sol acompanyar amb stuffing, green bean casserole, mashed potatoes, corn bread i cranberry sauce. El menú del Dia d'Acció de Gràcies es completa amb uns quants pastissos: apple pie, pumpkin pie i sweet potatoes with marsmallows (Vegeu-ne les receptes a part).

Nota:
Aquesta és la manera com la Greta va preparar el gall dindi aquell dia, tenint en compte el pes de la peça (12 kg) i la falta de temps per poder preparar el farciment (stuffing) amb antelació. Si ho voleu, podeu preparar primer el farciment i posar-lo en lloc de la fruita (poma i taronges).