Textura de carxofa amb cloïsses

  • Programa: Cuines
  • Cuiner: Pere Vilalta
  • Dificultat: Mitja
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Delicius (Hotel Balneari Vichy Catalán), Caldes de Malavella

INGREDIENTS

  • 1 kg de carxofes
  • oli de gira-sol
  • 600 g de cloïsses
  • 2 grans d'all
  • 1 tassa de nata
  • aigua mineral
  • sal
  • pebre
  • bitxo
  • 1 fulla de llorer

PREPARACIÓ

Per començar, peleu les carxofes i deixeu-ne només el cor i un tros del tronxo.

A continuació, poseu en un cassó les carxofes, cobriu-les amb l'oli de gira-sol, afegiu-hi el pebre, la sal i el bitxo i deixeu-les confitar a foc molt lent.

Quan estiguin confitades, retireu-les i reserveu-les.

Seguidament, poseu una mica de l'oli de confitar en una paella, fregiu els alls tallats a làmines i quan estiguin ben daurats deixeu-los refredar.

Per fer la brandada de carxofa, poseu en un bol unes quantes carxofes confitades i la nata i tritureu-ho tot amb el túrmix.

Per fer les xips de carxofa, peleu una carxofa, talleu-li el tronxo i talleu la part de sota a rodanxes molt fines. Després, fregiu-les en una paella amb l'oli molt calent fins que quedin ben daurades.

Tot seguit, bulliu les cloïsses, en un cassó amb aigua mineral i una fulla de llorer. Quan s'obrin, retireu-les i reserveu-les.

Finalment, poseu els alls fregits amb l'aigua de bullir les cloïsses, remeneu-ho bé amb un batedor, torneu a posar-hi les cloïsses i remeneu-ho una mica més.

I ja per acabar, emplateu la brandada de carxofa al centre del plat, poseu-hi un parell de carxofes i les xips al damunt, i, al costat, les cloïsses.