Tevi (Nyam fregit) - Abomey, Benín

  • Programa: Karakia
  • Cuiner: Pamela d'Oliveira, Sabadell
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Menys de 30 minuts

INGREDIENTS

  • nyams
  • oli suau

PREPARACIÓ

Peleu els nyams amb un ganivet ben esmolat. Tenen la pell força dura, aneu amb molt de compte.
Talleu-los a rodanxes no gaire gruixudes i, després, feu-ne tires allargades. Ben bé igual com si féssiu patates fregides.
Deixeu les tires de nyam en remull una estoneta, d'aquesta manera anirà marxant part del seu midó, que en porten molt.
Poseu oli suau en una paella i aneu-hi fregint les tires de nyam per tandes, si és que en voleu fer molta quantitat. D'aquesta manera, l'oli no perdrà temperatura i us quedaran ben cruixents.
Un cop fregides, deixeu les tires de nyam sobre paper absorbent perquè deixin anar l'oli sobrer.
 
Nota:
El Tevi se sol menjar amb salsa Dja per sobre (feta a base de tomàquet i gambetes seques) i acompanyant una bona ració d'Abobo (vegeu-ne recepta a part).