Terrina freda de pop

  • Programa: Cuines
  • Cuiner: Òscar Pérez
  • Dificultat: Mitja
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Torre d'alta mar, Barcelona

INGREDIENTS

  • 1 pop mitjà
  • 8 patates
  • 150 ml de whisky
  • pebre vermell dolç
  • pebre negre en gra
  • pebre de Jamaica
  • enciam
  • oli d'oliva verge
  • tomàquet sec
  • mostassa "Pomery"
  • pebre vermell picant

PREPARACIÓ

Fiqueu el pop en una plata d'anar al forn i amaniu-lo amb el pebre vermell dolç, el pebre de Jamaica, el pebre negre i el whisky.
Cobriu la plata amb paper d'alumini i deixeu-ho coure al forn durant una hora i mitja a 150 graus.

Mentrestant, confiteu les patates amb pell en un cassó amb oli a foc baix. Deixeu-les coure fins que quedin ben toves.

Quan el pop estigui cuit, poseu-lo en un motllo folrat amb paper d'alumini i deixeu-lo refredar a la nevera.

Per fer la vinagreta, poseu en un bol l'oli, la mostassa "Pomery" i el tomàquet sec remullat i picat. Remeneu-ho bé.

I ja per acabar, desemmotlleu el pop, talleu-lo en rodanxes gruixudes, emplateu-lo i amaniu-lo amb la vinagreta. Col·loqueu-hi les patates confitades a un costat i acompanyeu-lo amb una mica d'enciam amanit amb la vinagreta. Guarniu el plat amb una mica de pebre vermell picant.