Terrina d'orxata amb gerds

  • Programa: Cuina x solters
  • Cuiner: Isma Prados
  • Dificultat: Mitja
  • Temps: Menys d'una hora

INGREDIENTS

  • Per a 6 persones:
  • 1 l d'orxata, fresca o pasteuritzada
  • 400 g de gerds
  • 6 fulls de gelatina
  • 100 g de sucre
  • 100 ml d'aigua
  • 1 paquet de neules
  • 25 g de flocs de coco dessecat

PREPARACIÓ

1. Remulleu els fulls de gelatina amb aigua freda, perquè quedin flexibles.
2. Escalfeu l'orxata al microones. I, en un cassó a part, feu un xarop amb sucre i aigua.
3. Tot seguit, trieu els gerds amb més presència i els reserveu.
4. Quan l'orxata sigui tèbia, escalfeu-ne una mica encara més per dissoldre-hi la gelatina, primer, i acabar-hi d'incorporar la resta d'orxata després.
5. A continuació, poseu els millors gerds i el coco a la base dels motlles i els acabeu d'omplir amb l'orxata.
6. Ho deixeu refredar dues hores a la nevera. Mentrestant, tritureu la resta de gerds amb el xarop d'aigua i el sucre, i ho coleu, perquè quedi ben fi, i també ho poseu a la nevera.