Terrina de xai amb cirerols
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Marc Ribas
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Més d'una hora
- Informació nutricional -Obre
La carn de xai és rica en vitamines del grup B, en especial de B12, també té proteïnes de bona assimilació i un alt contingut en greix saturat, per la qual cosa se n'ha de menjar ocasionalment.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
INGREDIENTS PER A 4 PERSONES
2 mitjos colls de xai
16 tomàquets cirerol
3 filets d'anxoves
2 peus de xai
ossos de xai
2 porros
1 pastanaga
1 tronc d'api
1 cabeça d'alls
100 g de formatge de cabra curat
una cullerada de mostassa de Dijon
un grapat de pinyons
un raig de nata 35%
sal
pebre
brandi
vi negre
farigola
romaní
sàlvia
llimona
aigua mineral
PREPARACIÓ
- Posem a enrossir en una olla exprés amb oli OVE 2 mitjos colls de xai blanquejats, 2 peus de xai i uns ossos de xai.
- Tallem a la bresa 2 porros, 1 pastanaga i una branca d'api. Ho afegim a l'olla i ho remenem.
- Fem un farcellet amb farigola, romaní i sàlvia i l'afegim a l'olla.
- Hi afegim un raig de brandi i deixem evaporar l'alcohol.
- Afegim un got de vi negre i unes boles de pebre. Ho cobrim amb aigua mineral i ho deixem BULLIR 45 minuts. Després ho deixem reposar durant dues hores.
- Colem el brou en un tàper i el fiquem a la nevera. Traiem la carn dels peus i els colls i la reservem en un bol.
- Salpebrem la carn, hi afegim un grapat de pinyons i 3 filets d'anxova tallats a la brunesa. Ho remenem i fem un rul·lo amb film. Ho fiquem a la nevera perquè es refredi i es compacti.
- Desgreixem el brou i el reduïm en un pot alt.
- Barregem en un bol ratlladura de llimona, unes gotes de llimona, un raig d'oli OVE, farigola i sàlvia picades i una cullerada de mostassa de Dijon. Ho reservem.
- Saltem en una paella 16 tomàquets cirerol amb un raig d'oli. Els reservem.
- Posem a escalfar en un pot un raig de nata 35% i una mica del brou reduït i hi ratllem 100 g de formatge de cabra curat.
- Traiem el rul·lo de la nevera i en talem porcions que marquem a la paella ben calenta amb una mica d'oli. Hi afegim una mica de brou reduït.
- Servim les rodanxes de carn amb els cirerols, la vinagreta, la crema de formatge i unes fulles de farigola.