Terrina de xai amb cirerols

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Marc Ribas
  • Dificultat: Mitjana
  • Temps: Més d'una hora
  • Informació nutricional
    -Obre

    La carn de xai és rica en vitamines del grup B, en especial de B12, també té proteïnes de bona assimilació i un alt contingut en greix saturat, per la qual cosa se n'ha de menjar ocasionalment.Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • INGREDIENTS PER A 4 PERSONES

     

    2 mitjos colls de xai     

    16 tomàquets cirerol   

    3 filets d'anxoves

    2 peus de xai          

    ossos de xai

    2 porros  

    1 pastanaga

    1 tronc d'api

    1 cabeça d'alls

    100 g de formatge de cabra curat

    una cullerada de mostassa de Dijon

    un grapat de pinyons

    un raig de nata 35%

    sal

    pebre

    brandi

    vi negre

    farigola

    romaní

    sàlvia

    llimona

    aigua mineral

PREPARACIÓ

  1. Posem a enrossir en una olla exprés amb oli OVE 2 mitjos colls de xai blanquejats, 2 peus de xai i uns ossos de xai.
  2. Tallem a la bresa 2 porros, 1 pastanaga i una branca d'api. Ho afegim a l'olla i ho remenem.
  3. Fem un farcellet amb farigola, romaní i sàlvia i l'afegim a l'olla.
  4. Hi afegim un raig de brandi i deixem evaporar l'alcohol.
  5. Afegim un got de vi negre i unes boles de pebre. Ho cobrim amb aigua mineral i ho deixem BULLIR 45 minuts. Després ho deixem reposar durant dues hores.
  6. Colem el brou en un tàper i el fiquem a la nevera. Traiem la carn dels peus i els colls i la reservem en un bol.
  7. Salpebrem la carn, hi afegim un grapat de pinyons i 3 filets d'anxova tallats a la brunesa. Ho remenem i fem un rul·lo amb film. Ho fiquem a la nevera perquè es refredi i es compacti.
  8. Desgreixem el brou i el reduïm en un pot alt.
  9. Barregem en un bol ratlladura de llimona, unes gotes de llimona, un raig d'oli OVE, farigola i sàlvia picades i una cullerada de mostassa de Dijon. Ho reservem.
  10. Saltem en una paella 16 tomàquets cirerol amb un raig d'oli. Els reservem.
  11. Posem a escalfar en un pot un raig de nata 35% i una mica del brou reduït i hi ratllem 100 g de formatge de cabra curat.
  12. Traiem el rul·lo de la nevera i en talem porcions que marquem a la paella ben calenta amb una mica d'oli. Hi afegim una mica de brou reduït.
  13. Servim les rodanxes de carn amb els cirerols, la vinagreta, la crema de formatge i unes fulles de farigola.
Anar al contingut