Terrina de foie amb faves

  • Programa: Cuines
  • Cuiner: Marc Ribas
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Menys d'una hora
  • Dieta: Sense lactosa
  • Informació nutricional
    +Obre

    El fetge gras és un dels aliments més rics en vitamina A i ferro. Això sí! Se n'ha de menjar de tant en tant per l'alt contingut de greixos saturats que té.

INGREDIENTS

  • 1 fetge gras d'ànec
  • 250 g de faves desgranades
  • torradetes
  • sal
  • sucre
  • pebre blanc
  • vi ranci

PREPARACIÓ

1. Submergim el fetge 15 minuts amb aigua i sal. Li traiem la pell, el nervi central i els capil·lars més grossos.



2. Un cop net, el tallem a quadrats, mida macedònia, i el salpebrem.



3. L'aixafem amb una forquilla i hi aboquem un rajolí de vi ranci i un altre de conyac. També hi posarem un polsim de sucre i un de sal.



4. Escaldem les faves desgranades durant 3 minuts per acabar de pelar-les.



4. En un motlle amb paper de forn anirem fent capes de la pasta del fetge i les faves. Quan acabem l'última capa, hi posarem per sobre un altre paper de forn i ho compactarem pressionant amb les mans.



5.- Ho posem al forn a 70º durant 20 minuts.



6.- El deixem refredar i el posarem a la nevera fins que ens quedi ben dur.



7.- Un cop fred, el desemmotllem i el tallem a rodanxes.



8.- El servim amb torradetes.