Terrina de foie amb faves
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Marc Ribas
- Dificultat: Baixa
- Temps: Menys d'una hora
- Dieta: Sense lactosa
- Informació nutricional -Obre
El fetge gras és un dels aliments més rics en vitamina A i ferro. Això sí! Se n'ha de menjar de tant en tant per l'alt contingut de greixos saturats que té.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
- 1 fetge gras d'ànec
- 250 g de faves desgranades
- torradetes
- sal
- sucre
- pebre blanc
- vi ranci
PREPARACIÓ
1. Submergim el fetge 15 minuts amb aigua i sal. Li traiem la pell, el nervi central i els capil·lars més grossos.
2. Un cop net, el tallem a quadrats, mida macedònia, i el salpebrem.
3. L'aixafem amb una forquilla i hi aboquem un rajolí de vi ranci i un altre de conyac. També hi posarem un polsim de sucre i un de sal.
4. Escaldem les faves desgranades durant 3 minuts per acabar de pelar-les.
4. En un motlle amb paper de forn anirem fent capes de la pasta del fetge i les faves. Quan acabem l'última capa, hi posarem per sobre un altre paper de forn i ho compactarem pressionant amb les mans.
5.- Ho posem al forn a 70º durant 20 minuts.
6.- El deixem refredar i el posarem a la nevera fins que ens quedi ben dur.
7.- Un cop fred, el desemmotllem i el tallem a rodanxes.
8.- El servim amb torradetes.
2. Un cop net, el tallem a quadrats, mida macedònia, i el salpebrem.
3. L'aixafem amb una forquilla i hi aboquem un rajolí de vi ranci i un altre de conyac. També hi posarem un polsim de sucre i un de sal.
4. Escaldem les faves desgranades durant 3 minuts per acabar de pelar-les.
4. En un motlle amb paper de forn anirem fent capes de la pasta del fetge i les faves. Quan acabem l'última capa, hi posarem per sobre un altre paper de forn i ho compactarem pressionant amb les mans.
5.- Ho posem al forn a 70º durant 20 minuts.
6.- El deixem refredar i el posarem a la nevera fins que ens quedi ben dur.
7.- Un cop fred, el desemmotllem i el tallem a rodanxes.
8.- El servim amb torradetes.