Terrina de conill

  • Programa: Cuines
  • Cuiner: Xavier Pellicer
  • Dificultat: Mitja
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: ABaC, Barcelona

INGREDIENTS

  • 1 conill de granja
  • 3 pastanagues
  • 1 porro
  • 6 escalunyes
  • 1 cabeça d'alls
  • 1 manat de sàlvia
  • pebre negre en gra
  • vi blanc
  • sal grossa
  • sal i oli d'oliva
  • sucre

PREPARACIÓ

Per començar, barregeu la sal amb el sucre, poseu la barreja al fons d'un plat i incorporeu-hi el conill al damunt.
Després recobriu-lo amb sal i sucre i deixeu-lo a la nevera durant dues hores. Quan hagi passat aquest temps, poseu el conill a la cassola. Afegiu-hi la pastanaga, el porro, la sàlvia, un grapat de julivert, les escalunyes i una mica de vi blanc. Després recobriu el conill amb oli. Afegiu-hi una cabeça d'alls i el pebre en gra i deixeu-ho confitar durant una hora i mitja amb el foc a 85 graus. Després deixeu-ho refredar. Per fer la terrina, talleu les verdures a quadradets i desosseu les cuixes i les costelles del conill. Llavors ompliu la terrina fent diferents capes amb les verdures, el conill i les fines herbes. Quan tingueu la terrina completa i ben premsada, afegiu-hi el brou i deixeu-la refredar 12 hores a la nevera. Finalment, talleu un tros de la terrina i poseu-lo en un plat. Poseu l'amanida en un bol i incorporeu-hi la vinagreta de mostassa i una mica de sal. Barregeu-ho i afegiu-ho al plat. Després pinteu el tros de terrrina de conill amb la salsa vinagreta.