Terrina de conill

  • Programa: Cuines
  • Cuiner: Joan Ferré
  • Dificultat: Mitja
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: El Tragaluz, Barcelona

INGREDIENTS

  • 1 conill desossat
  • 150 g de coll de porc
  • 100 g de cansalada de coll
  • 150 g de carn de porc picada
  • 1 ou
  • 1 copa de brandi
  • 1 copa de vi blanc
  • 2 escalunyes picades
  • 2 grans d'all
  • ginebró
  • 2 claus
  • 1 canonet de canyella
  • julivert picat, sal i pebre Per a la massa:
  • 250 g de farina
  • 75 g de mantega
  • 7 g de sal
  • 1 ou
  • 10 cl d'aigua

PREPARACIÓ

Per començar, poseu la carn picada de conill i de porc i la cansalada en un bol, i barregeu-ho.
Després afegiu-hi les escalunyes picades, l'all picat prèviament escaldat, el julivert, els claus, el ginebró aplastat, la canyella, el vi blanc, el conyac i l'ou. Després salpebreu-ho i barregeu-ho bé fins que quedi ben esponjós. Tapeu el bol amb paper de film i deixeu-ho macerar a la nevera durant 12 hores. Mentrestant, poseu farina, mantega, un ou, una mica d'aigua i sal en un bol. Tot seguit barregeu-ho fins aconseguir una massa elàstica. Després poseu-ho en un plat, tapeu-ho amb un drap i deixeu-ho reposar a la nevera durant dues hores. Un cop passades les dues hores, retireu la massa de la nevera, estireu-la i talleu-la amb un motllo. És important que les parets del motllo estiguin humides. Forreu el motllo amb les làmines que heu tallat abans. Després afegiu-hi el farcit. Quan el motllo estigui ple, tapeu-lo amb una làmina de la massa i feu-hi uns petits talls. Aleshores ja podeu posar-ho al forn a 180 graus durant una hora. Quan tragueu la terrina del forn deixeu-la refredar. Finalment, traieu la terrina del motllo i talleu-la en rodanxes.