Terrina de conill
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Joan Ferré
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: El Tragaluz, Barcelona
INGREDIENTS
- 1 conill desossat
- 150 g de coll de porc
- 100 g de cansalada de coll
- 150 g de carn de porc picada
- 1 ou
- 1 copa de brandi
- 1 copa de vi blanc
- 2 escalunyes picades
- 2 grans d'all
- ginebró
- 2 claus
- 1 canonet de canyella
- julivert picat, sal i pebre Per a la massa:
- 250 g de farina
- 75 g de mantega
- 7 g de sal
- 1 ou
- 10 cl d'aigua
PREPARACIÓ
Per començar, poseu la carn picada de conill i de porc i la cansalada en un bol, i barregeu-ho.
Després afegiu-hi les escalunyes picades, l'all picat prèviament escaldat, el julivert, els claus, el ginebró aplastat, la canyella, el vi blanc, el conyac i l'ou. Després salpebreu-ho i barregeu-ho bé fins que quedi ben esponjós. Tapeu el bol amb paper de film i deixeu-ho macerar a la nevera durant 12 hores. Mentrestant, poseu farina, mantega, un ou, una mica d'aigua i sal en un bol. Tot seguit barregeu-ho fins aconseguir una massa elàstica. Després poseu-ho en un plat, tapeu-ho amb un drap i deixeu-ho reposar a la nevera durant dues hores. Un cop passades les dues hores, retireu la massa de la nevera, estireu-la i talleu-la amb un motllo. És important que les parets del motllo estiguin humides. Forreu el motllo amb les làmines que heu tallat abans. Després afegiu-hi el farcit. Quan el motllo estigui ple, tapeu-lo amb una làmina de la massa i feu-hi uns petits talls. Aleshores ja podeu posar-ho al forn a 180 graus durant una hora. Quan tragueu la terrina del forn deixeu-la refredar. Finalment, traieu la terrina del motllo i talleu-la en rodanxes.
Després afegiu-hi les escalunyes picades, l'all picat prèviament escaldat, el julivert, els claus, el ginebró aplastat, la canyella, el vi blanc, el conyac i l'ou. Després salpebreu-ho i barregeu-ho bé fins que quedi ben esponjós. Tapeu el bol amb paper de film i deixeu-ho macerar a la nevera durant 12 hores. Mentrestant, poseu farina, mantega, un ou, una mica d'aigua i sal en un bol. Tot seguit barregeu-ho fins aconseguir una massa elàstica. Després poseu-ho en un plat, tapeu-ho amb un drap i deixeu-ho reposar a la nevera durant dues hores. Un cop passades les dues hores, retireu la massa de la nevera, estireu-la i talleu-la amb un motllo. És important que les parets del motllo estiguin humides. Forreu el motllo amb les làmines que heu tallat abans. Després afegiu-hi el farcit. Quan el motllo estigui ple, tapeu-lo amb una làmina de la massa i feu-hi uns petits talls. Aleshores ja podeu posar-ho al forn a 180 graus durant una hora. Quan tragueu la terrina del forn deixeu-la refredar. Finalment, traieu la terrina del motllo i talleu-la en rodanxes.