Terrina de botifarra terregada i poma

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Artur Martínez
  • Dificultat: Mitjana
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Capritx, Terrassa (Zona Olímpica)
  • Informació nutricional
    -Obre

    La carn de porc destaca pel seu contingut en vitamines del grup B si la comparem amb altres carns. Aquest nutrient és bàsic pel bon funcionament del sistema nerviós.Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • 1 botifarra terregada
  • 2 cebes de Figueres
  • 2 alls
  • 200 g de carn de porc picada
  • 1 copa de vi ranci
  • 200 g de suc concentrat de carn
  • brots de ruca
  • oli d'oliva
  • sal i pebre
  • Per a la melmelada de poma:
  • 3 pomes Reineta
  • 150 g de sucre

PREPARACIÓ

Per començar, en un cassó amb una mica d'oli sofregiu la ceba i l'all picat fins que estiguin dauradets.

A continuació, poseu en un bol la botifarra picada, el sofregit de ceba i all, la carn picada, el vi ranci, la sal i el pebre i barregeu-ho bé amb una espàtula.

Tot seguit, poseu les pomes pelades i tallades a daus en un bol juntament amb el sucre, tapeu-ho amb paper film i poseu-ho al microones durant 5 minuts a màxima potència. Després, tritureu-ho amb el túrmix i reserveu-ho.

Finalment, farciu un motlle fins la meitat amb la barreja de carn i botifarra, cobriu-ho amb una capa de puré de poma i deixeu-ho coure al forn durant 5 minuts a 180 graus.

I ja per acabar, emplateu la terrina, ja desemmotllada, salseu-la amb el suc de carn i guarniu el plat amb els brots de ruca.
Anar al contingut