Terrina de botifarra terregada i poma
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Artur Martínez
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: Capritx, Terrassa (Zona Olímpica)
- Informació nutricional -Obre
La carn de porc destaca pel seu contingut en vitamines del grup B si la comparem amb altres carns. Aquest nutrient és bàsic pel bon funcionament del sistema nerviós.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
- 1 botifarra terregada
- 2 cebes de Figueres
- 2 alls
- 200 g de carn de porc picada
- 1 copa de vi ranci
- 200 g de suc concentrat de carn
- brots de ruca
- oli d'oliva
- sal i pebre
- Per a la melmelada de poma:
- 3 pomes Reineta
- 150 g de sucre
PREPARACIÓ
Per començar, en un cassó amb una mica d'oli sofregiu la ceba i l'all picat fins que estiguin dauradets.
A continuació, poseu en un bol la botifarra picada, el sofregit de ceba i all, la carn picada, el vi ranci, la sal i el pebre i barregeu-ho bé amb una espàtula.
Tot seguit, poseu les pomes pelades i tallades a daus en un bol juntament amb el sucre, tapeu-ho amb paper film i poseu-ho al microones durant 5 minuts a màxima potència. Després, tritureu-ho amb el túrmix i reserveu-ho.
Finalment, farciu un motlle fins la meitat amb la barreja de carn i botifarra, cobriu-ho amb una capa de puré de poma i deixeu-ho coure al forn durant 5 minuts a 180 graus.
I ja per acabar, emplateu la terrina, ja desemmotllada, salseu-la amb el suc de carn i guarniu el plat amb els brots de ruca.
A continuació, poseu en un bol la botifarra picada, el sofregit de ceba i all, la carn picada, el vi ranci, la sal i el pebre i barregeu-ho bé amb una espàtula.
Tot seguit, poseu les pomes pelades i tallades a daus en un bol juntament amb el sucre, tapeu-ho amb paper film i poseu-ho al microones durant 5 minuts a màxima potència. Després, tritureu-ho amb el túrmix i reserveu-ho.
Finalment, farciu un motlle fins la meitat amb la barreja de carn i botifarra, cobriu-ho amb una capa de puré de poma i deixeu-ho coure al forn durant 5 minuts a 180 graus.
I ja per acabar, emplateu la terrina, ja desemmotllada, salseu-la amb el suc de carn i guarniu el plat amb els brots de ruca.