Terrina d'ànec, prunes i puré de naps

  • Programa: Cuines
  • Cuiner: Felip Llufriu
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Més d'una hora
  • Restaurant: Restaurant Moo-Hotel Omm, Barcelona

INGREDIENTS

  • Per a la terrina d'ànec:
  • 150 g de magret
  • 20 g de papada
  • 15 g de peus de porc
  • 5 g de clara
  • 20 g de molla de pa remullat amb nata
  • 15 g de prunes
  • 15 g de trompetes saltades
  • 1 tassa de salsa d'ànec
  • sal i pebre
  • Per al puré de naps:
  • ¿ kg de naps
  • aigua
  • sal

PREPARACIÓ

Per començar, talleu a dauets el magret, la papada i els peus de porc, poseu-los a la Thermomix juntament amb la clara d'ou i la molla de pa remullada amb nata i tritureu-ho.

Quan estigui tot ben triturat, afegiu-hi les prunes desossades, les trompetes i una mica de sal i pebre i tritureu-ho un minut més. A continuació, poseu la barreja en un motlle i deixeu-lo coure al forn al bany maria durant una hora i mitja a 180 graus.

Tot seguit, desemmotlleu la terrina, talleu-la a rodanxes i reserveu-la.Per fer el puré de naps, poseu els naps tallats a trossos en un cassó amb aigua bullint i sal i deixeu-los coure una estona.

Quan els naps estiguin ben cuits, poseu-los en un bol amb una mica de l'aigua de la seva cocció i tritureu-ho amb el túrmix.I ja per acabar emplateu una rodanxa de terrina d'ànec, cobriu-la amb la salsa d'ànec i poseu-hi una mica de puré de naps al costat.