Tequeños (Paquetets de formatge fregits) - Maracaibo, Veneçuela

  • Programa: Karakia
  • Cuiner: Ramón Nikolic, l'Hospitalet de Llobregat
  • Dificultat: Mitja
  • Temps: Menys d'una hora

INGREDIENTS

  • 2 tasses de farina
  • 1/2 kg de formatge criollo (fresc)
  • 5 cullerades de mantega
  • 5 cullerades d'aigua freda
  • 2 cullerades de sucre
  • 1 ou
  • sal
  • oli de gira-sol

PREPARACIÓ

Foneu la mantega. Reserveu-la.
Aboqueu la farina sobre el marbre, feu-hi un volcà i aboqueu-hi a dins la mantega fosa, el sucre i mitja culleradeta de sal. Barregeu-ho i aneu-ho pastant a mà fins a aconseguir una massa compacta i elàstica. Si veieu que la massa és poc densa, afegiu-hi una mica més de farina.
Estireu la massa amb un corró, que us quedi  ben prima, de menys de mig centímetre de gruix. Talleu-ne tires allargades d'un parell de dits d'amplada.
Talleu el formatge també a tires, de més o menys un dit de gruix i d'uns 8 o 10 cm de llargada.
Folreu cada tira de formatge amb una tira de pasta, cargolant-la tot al voltant, una mica al biaix, perquè el formatge quedi embolicat. Doblegueu les puntes perquè el paquetet quedi ben tancat.
Poseu oli abundant en una paella i aneu-hi fregint les tires de formatge embolicat per tandes, que l'oli no perdi temperatura.
Deixeu els tequeños sobre un paper absorbent perquè deixin anar l'oli sobrer i ja els podeu portar a taula.