Tempura de verdures

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Jaume Biarnés
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Fundació Alícia
  • Dieta: Vegana
  • Informació nutricional
    -Obre

    Les verdures són aliments molt lleugers, riques en fibra, vitamines i minerals, es recomana prendre'n dos vegades cada dia; però cal tenir en compte que fer-les en tempura n'incrementa considerablement el seu valor calòric.Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • Per a 4 persones:
  • 2 carxofes
  • 1 pastanaga
  • 1 ceba petita
  • farina
  • oli d'oliva verge extra
  • julivert
  • salsa de soja coreana
  • Per a la tempura:
  • 140 g farina
  • 260 g aigua
  • 2 glaçons

PREPARACIÓ

Per fer la massa de la tempura, poseu aigua freda en un bol, afegiu-hi la farina tamisada, barregeu-ho suaument amb unes varetes manuals, evitant de remenar-ho massa, poseu-hi els glaçons a dins, tapeu el bol amb paper film i reserveu-ho a la nevera.

Mentrestant, peleu les carxofes, talleu-les a octaus i poseu-les en un bol amb aigua i julivert fresc abundant perquè no s'oxidin. Seguidament, peleu la pastanaga, talleu-la a rodanxes fines i reserveu-les. Després, peleu la ceba, talleu-la a quarts, separeu-ne les capes i reserveu-les.

A continuació, poseu l'oli d'oliva verge extra en una paella i aneu-lo escalfant.

Tot seguit, enfarineu lleugerament les verdures, espolseu-les bé, introduïu-les al bol de la tempura, retireu-les, traieu-los l'excés de massa i fregiu-les a la paella, amb l'oli ja calent, a uns 180 graus aproximadament, durant un parell de minuts. Finalment, retireu-les de la paella, poseu-les sobre paper absorbent i deixeu-les reposar un parell de minuts més perquè perdin l'excés d'oli.

I ja per acabar, emplateu les verdures i serviu-les acompanyades d'un bol amb salsa de soja.
Anar al contingut