Tempura de fruita seca amb espècies

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Jordi Llovet
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: La Fonda de Món Sant Benet , Sant Fruitós de Bages

INGREDIENTS

  • Per a 4 persones:
  • 100 g de festucs crus
  • 100 g d'avellanes
  • 100 g d'ametlles
  • oli
  • Per a la massa de fregir:
  • 150 g de farina
  • 2,5 dl d'aigua
  • 1/2 culleradeta de sucre
  • 1 culleradeta de sal
  • 1 culleradeta de llevat premsat (de forner)
  • Espècies per amanir:
  • 5 g de curri
  • 5 g anís estrellat en pols
  • 5 g cardamom en pols
  • sal en escates

PREPARACIÓ

Per fer la pasta d'arrebossar, poseu en un bol la farina, l'aigua, el sucre, la sal i el llevat, esmicolat amb els dits, i barregeu-ho bé amb unes varetes manuals. Després, tapeu el bol i deixeu-lo reposar 30 minuts a la nevera.

A continuació, escalfeu força oli en una paella, passeu la fruita seca per la massa i aneu-la fregint per separat fins que quedi amb un toc daurat. Primer feu els festucs.

Quan els retireu de l'oli poseu-los sobre paper de cuina absorbent. Si l'oli se us ha cremat llenceu-lo, i, si cal, poseu-ne més. En segon lloc, fregiu les avellanes i, finalment, fregiu les ametlles.

Tot seguit, amaniu la fruita seca: els festucs amaniu-los amb cardamom i sal, les avellanes, amb curri i sal, i les ametlles, amb anís estrellat en pols i sal.

I ja per acabar, reserveu-ho en 3 recipients hermètics, cada fruita en un pot, fins al moment de servir. Aquestes fruites es poden guardar uns dies.
Anar al contingut