Telibo (Puré de nyam) - Porto-Novo, Benín

  • Programa: Karakia
  • Cuiner: Gladys Migan i Pamela d'Oliveira, Sabadell
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Menys de 30 minuts
  • Informació nutricional
    +Obre

    El nyam és un tubercle amb propietats diurètiques i depruratives, és ric en hidrats de carboni i vitamines del grup B.

INGREDIENTS

  • 1/2 kg de fenye (farina de nyam)
  • 1/2 l d'aigua
  • sal

PREPARACIÓ

Poseu una cassola al foc amb la meitat de l'aigua i sal, que es vagi escalfant.
En un recipient amb la resta d'aigua desfeu-hi la farina de nyam. Aboqueu-ho a la cassola quan l'aigua gairebé arrenqui el bull.
Deixeu el foc fluix i remeneu-ho sense parar amb una cullera de fusta fins que la consistència sigui la d'un puré ben compacte.
 
Nota:
El Telibo se sol menjar amb l'Asrokui kpo walangachi (vegeu recepta a part)