Tatin de mango

  • Programa: Cuina x solters
  • Cuiner: Isma Prados
  • Dificultat: Mitja
  • Temps: Menys d'una hora

INGREDIENTS

  • Per a 6 persones o per menjar-ne 2 o 3 dies:
  • 1,5 kg de mangos ferms
  • 2 fulls de pasta de full
  • 120 g de mantega de bona qualitat
  • 200 g de sucre en pols
  • Per a la salsa:
  • 200 ml de crema de llet amb un 35% de matèria grassa
  • fulles de menta

PREPARACIÓ

Preparació: 1/2 hora
Cocció: 50 min.

1. Peleu els mangos, i talleu-los per la meitat. Torneu a tallar aquestes meitats.
2. Escalfeu el forn a 175º.
3. Caramel·litzeu el sucre en un cassó. Deixeu que es refredi una mica i afegiu-hi la mantega. Barregeu-ho bé.
4. Aboqueu aquest caramel al fons del motlle. En aquest cas, us anirà bé un motlle d'uns 25 cm.
5. Poseu els talls de mango damunt del caramel, sense que quedi cap espai.
6. Poseu-ho al forn uns 40 minuts, fins que el mango sigui ben tendre.
7. Traieu el paper de les làmines de pasta de full, pinteu-les amb una mica de rovell batut i enganxeu-les una al damunt de l'altra.
8. Talleu un disc de pasta de full de la mida del motlle.
9. Poseu la pasta de full al damunt del mango, tapeu-ho amb un plat pla i poseu-ho al forn 20 minuts més. Però, quan faci 10 minuts que és al forn, traieu el plat, perquè la pasta de full pugi una mica.
10. Quan sigui dauradeta, traieu-ho del forn i deixeu-ho refredar.
11. Deixeu reposar almenys 10 hores al frigorífic.