Tataki de tonyina i sardines marinades

  • Programa: Cuines
  • Cuiner: Dani Lechuga
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Caldeni, Barcelona
  • Informació nutricional
    +Obre

    Tan la tonyina com la sardina són peixos blaus rics amb omega 3, que te la característica de reduir els triglicèrids en sang, millorant la salut cardiovascular.

INGREDIENTS

  • Per al tataki:
  • 600 g de tonyina vermella
  • 2 cullerades de soja líquida
  • 1 cullerada d'oli de sèsam
  • 3 cullerades d'oli d'oliva extra verge
  • sèsam torrat
  • 1 cullerada de cibulet picat
  • Per a les sardines:
  • 1 kg de sardines mitjanes
  • 1 gotet de vinagre de vi negre
  • 1 got d'aigua
  • sal
  • 1 tomàquet tallat a dauets
  • 2 cullerades de cibulet picat
  • 1 cullerada d'oli d'oliva extra verge
  • 1/2 cullerada d'espècies xineses

PREPARACIÓ

Per començar, poseu en un bol el vinagre, l'aigua i la sal, remeneu-ho bé amb un batedor, afegiu-hi les sardines, netejades i tallades a filets, i deixeu-les marinar a la nevera durant 24 hores. Després, passeu-les per aigua i reserveu-les.

A continuació, en un cassó amb aigua bullint escaldeu la tonyina durant uns segons i després deixeu-la refredar en un bol amb aigua i gel. Seguidament, talleu-la a daus i reserveu-la.

Per fer l'oli d'espècies, poseu en un bol l'oli i les espècies xineses i remeneu-ho bé amb una forquilla.

Per fer la vinagreta de soja, poseu en un bol la soja, l'oli de sèsam i l'oli d'oliva, i remeneu-ho bé amb una forquilla.

I ja per acabar, poseu en un plat els daus de tonyina, amaniu-los amb la vinagreta de soja i guarniu el plat amb el cibulet picat i el sèsam torrat.

Tot seguit, poseu en un altre plat les sardines, cobriu-les amb els dauets de tomàquet, amaniu-les amb l'oli d'espècies i guarniu el plat amb el cibulet picat.