Tataki cruixent de tonyina

  • Programa: Cuines
  • Cuiner: Elea Viñas
  • Dificultat: Mitja
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Arrel del Born, Barcelona

INGREDIENTS

  • 600 g de tonyina
  • 4 fulls de pasta brick
  • un polsim de curri
  • sal, pebre blanc, pebre vermell
  • 1 cogombre
  • -1 gotet de nata líquida
  • suc de mitja llimona
  • 20 fulles d'espinacs frescos
  • oli de gira-sol

PREPARACIÓ

Per fer el tataki, poseu el llom de tonyina sobre la pasta brick, afegiu-hi la sal, el pebre blanc, el curri i el pebre vermell per sobre,
cobriu-lo amb unes fulles d'espinacs, salpebreu-les i emboliqueu-ho tot amb la pasta brick, fent un farcellet. Seguidament, fregiu-lo en una paella amb l'oli de gira-sol ben calent i quan estigui ben dauradet, retireu-lo i reserveu-lo.

Per fer la salsa agre, poseu en un bol el suc de llimona i la nata líquida i remeneu-ho bé amb una forquilla. Després, afegiu-hi el cogombre tallat a dauets i remeneu-ho bé.

I ja per acabar, emplateu el tataki tallat per la meitat i poseu-hi la salsa agre al costat.