Tartiflette

  • Programa: Cuines
  • Cuiner: Jordi Vilà
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Més d'una hora
  • Restaurant: Alkimia, Barcelona

INGREDIENTS

  • Per a 4 persones:
  • 400 g de patata “monalisa”
  • 300 g de nata
  • 1 all
  • 1/2 fulla de llorer
  • pebre negre
  • 1 ceba
  • 50 ml de vi blanc
  • 30 g de pernil o bacon
  • 1 all
  • 1 fulla de farigola
  • 1 formatge tipus reblochon
  • oli
  • sal

PREPARACIÓ

Per començar, poseu a bullir en un cassó, partint d'aigua freda, les patates senceres amb pell, amb una mica de sal. Quan la patata estigui gairebé cuita, però un punt dura encara, retireu-la del cassó, deixeu-la refredar, peleu-la, talleu-la a daus i reserveu-la.

Per un altre costat, en una paella al foc, poseu la nata, l'all, el llorer i el pebre, deixeu-ho coure fins que redueixi a la meitat, aproximadament, coleu-ho i reserveu-ho.

A continuació, piqueu l'all, piqueu la ceba, poseu-los en una cassola amb una mica d'oli i sofregiu-ho juntament amb la farigola en fulla i el vi blanc. Quan tingueu aquest sofregit reduït, a la mateixa cassola, però fora del foc, poseu-hi el pernil tallat petit, la patata a daus, afegiu-hi la reducció de nata de mica en mica, barregeu-ho tot, aboqueu-ho en una safata de forn, poseu-hi el formatge tallat a làmines al damunt i deixeu-ho coure al forn, prèviament preescalfat, durant 10 minuts a 180 graus.