Tartiflette
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Jordi Vilà
- Dificultat: Baixa
- Temps: Més d'una hora
- Restaurant: Alkimia, Barcelona
INGREDIENTS
- Per a 4 persones:
- 400 g de patata monalisa
- 300 g de nata
- 1 all
- 1/2 fulla de llorer
- pebre negre
- 1 ceba
- 50 ml de vi blanc
- 30 g de pernil o bacon
- 1 all
- 1 fulla de farigola
- 1 formatge tipus reblochon
- oli
- sal
PREPARACIÓ
Per començar, poseu a bullir en un cassó, partint d'aigua freda, les patates senceres amb pell, amb una mica de sal. Quan la patata estigui gairebé cuita, però un punt dura encara, retireu-la del cassó, deixeu-la refredar, peleu-la, talleu-la a daus i reserveu-la.
Per un altre costat, en una paella al foc, poseu la nata, l'all, el llorer i el pebre, deixeu-ho coure fins que redueixi a la meitat, aproximadament, coleu-ho i reserveu-ho.
A continuació, piqueu l'all, piqueu la ceba, poseu-los en una cassola amb una mica d'oli i sofregiu-ho juntament amb la farigola en fulla i el vi blanc. Quan tingueu aquest sofregit reduït, a la mateixa cassola, però fora del foc, poseu-hi el pernil tallat petit, la patata a daus, afegiu-hi la reducció de nata de mica en mica, barregeu-ho tot, aboqueu-ho en una safata de forn, poseu-hi el formatge tallat a làmines al damunt i deixeu-ho coure al forn, prèviament preescalfat, durant 10 minuts a 180 graus.
Per un altre costat, en una paella al foc, poseu la nata, l'all, el llorer i el pebre, deixeu-ho coure fins que redueixi a la meitat, aproximadament, coleu-ho i reserveu-ho.
A continuació, piqueu l'all, piqueu la ceba, poseu-los en una cassola amb una mica d'oli i sofregiu-ho juntament amb la farigola en fulla i el vi blanc. Quan tingueu aquest sofregit reduït, a la mateixa cassola, però fora del foc, poseu-hi el pernil tallat petit, la patata a daus, afegiu-hi la reducció de nata de mica en mica, barregeu-ho tot, aboqueu-ho en una safata de forn, poseu-hi el formatge tallat a làmines al damunt i deixeu-ho coure al forn, prèviament preescalfat, durant 10 minuts a 180 graus.